Mer Lego

Lego är en storfavorit bland mina barn och jag har en vag känsla av att vi inte är ensamma om vår passion för dessa tidlösa byggklossar. Lego har funnits i varje barns lekrum i generationer redan och inte bara vi, utan även våra föräldrar lekte med lego som små. Designen är oförändrad även om mycket har tillkommit - särskilt det senaste decenniet. Idag finns det lego i andra färger än grundfärgerna och det finns legoleksaker i allsköns inriktning. Man kan diskutera genusuppdelningen när det gäller Lego, om man vill, för det är sannerligen ganska stereotypa produkter som säljs den senaste tiden. Å andra sidan älskar mina barn frisörsalongerna, trädgårdarna och rymdskeppen mest av allt, så jag ska inte säga för mycket.

Man kan komma över en hel del superbilligt Lego på andrahandsmarknaden men ibland vill man köpa nytt Lego också, särskilt om barnen önskar sig något specifikt. Nytt billigt Lego brukar jag handla på nätet där man hittar både utbud och schyssta priser. 

Bara fantasin sätter gränser

När det gäller lek finns inga regler, det är så det ska vara för det är när fantasin får fritt spelrum som utveckling sker - magin, som vi ibland kallar det. Vi älskar att se våra barn skapa och barn är i regelmycket mindre hämmade än vi vuxna - det är något jag vill ge utrymme för när mina barn leker. Hämningar leder inte till något bra, tvärtom, lycklig är den som har förmåga att skapa och tänka fritt! Lego är en perfekt grund för fritt kretivitetsflöde.

15 aug 2016

Barn, shopping och mode

Pixie Kids

© 2021 Pixiekids.se. Alla rättigheter förbehållna.