Roliga lekar med barnen

Att engagera sig i barnen och leka lekar med dem, det kan vara rätt bra att göra. Det finns ju en massa skoj att hitta på, både inomhus och ute! Om sommaren är det inte fel att besöka en vattenlekpark, läs mer här. Annat skoj, som fungerar både ute och inne, det är att leka kurragömma, eller bygga en koja i vardagsrummet. Det med lakan, filtar, stolar och vad ni nu kan tänkas ha. 

Pyssel är även det bra att göra tillsammans inne. Det är bara att plocka fram en massa bra material, som papper, lim, garn, knappar och så vidare. Sen är det bara att låta fantasin löpa fritt. 

En klassisk lek annars är gömma nyckel. En person gömmer nyckeln eller annat föremål i ett visst rum. Sedan får alla andra leta. Ledtrådar kan ges så som “varmt” eller “kallt” beroende på när man närmar sig det gömda föremålet. Det går också att ge ledtrådar som “fågel”, “fisk” eller “mittemellan” för att ge en ledtråd om på vilken höjd föremålet finns. 

Lekar utomhus

Att vara ute och leka är bra. Frisk luft är hälsosamt för alla. En rolig lek kallas för tomtesmyg. En ska vara tomten, som står en bit ifrån alla andra med ryggen åt dem. När tomten har ryggen mot de andra ska de försöka smyga fram till tomten för att klappa den på ryggen. Men, tomten kan när som helst vända sig om och den som rör sig då måste gå tillbaka till början och börja om.

8 sep 2021

Barn, shopping och mode

Pixie Kids

© 2021 Pixiekids.se. Alla rättigheter förbehållna.