Ut och lek med barnen

Nu när sommaren är i sin fullaste blom är det dags att hitta på utelekar med barnen, eller hur? När fantasin tryter, kommer här några bra tips på vad man kan hitta på med barnen. Eller så ger man barnen tips på vad de själva kan göra utomhus.

Blixtlåsdragkampen

Deltagarna bör vara mellan 7 år och uppåt, och minst sex så att man kan bilda två lag. Först drar man en linje på marken, eller ett hopprep, eller snöre på gräsmattan. Sedan gör alla armkrok med varandra och drar allt vad tyglarna håller. Den som fått över det andra laget på sin sida, har vunnit!

Fruktsallad

Deltagarna bör vara från 5 år och uppåt, och vara mer än åtta. En person leder leken. De andra ställer sig i en ring runt ledaren. Om ledaren till exempel säger: alla som har röda byxor byter plats, ska alla med röda byxor på sig byta plats med varandra. OM ledaren säger: alla som gillar äpplen byter plats, ska alla som gör det byta plats med varandra och så vidare. Men när ledaren säger: fruktsallad, ska alla byta plats emd varandra.

Flaskpost

Deltagarna kan vara från 5 år och uppåt, och minst två. Först ställer man upp tre flaskor med varsin boll ovanpå flaskmynningen på rad, och markerar med ett snöre, ett streck i marken, eller något annat som visar var alla ska stå. Sedan har man tre bollar, som varje deltagare får i tur och ordning. Alla ska försöka träffa flaskorna med sina tre bollar. En nedfallen boll: 5 poäng, en nedfallen flaska: 2 poäng, miss: 0 poäng.

Följa repet

Deltagarna kan vara 2 år och uppåt, antalet är obegränsat. Först tar man ett rep som förbinder några träd med varandra, till exempel fyra träd. Vid varje träd ställer man någonting som till exempel en balja med ägg,, ett gosedjur, en frukt, eller leksak. Sedan tar varje deltagare en ögonbindel på sig och så leder (en vuxen, eller större barn) barnet vid handen framtill repet. Så får deltagarna följa repet framtill träden och känna på varje föremål och gissa vad det är.

När ni gjort lekarna, kan ni själva eller barnen hitta på egna roliga lekar! Lycka till!

4 maj 2019

Barn, shopping och mode

Pixie Kids

© 2021 Pixiekids.se. Alla rättigheter förbehållna.